Urnes, Norge. Stavkirken ble bygd i ca. 1130–1140 og regnes for Norges eldste bevarte stav­kirke, da deler av den stammer fra en enda eldre kirke fra ca. 1050. Kristendommen kom til Norge rundt år 1000.

Galleri: Jordens arv

Den svenske fotografen og forfatteren Peter Hanneberg tar oss med på rundtur blant noen av Nordens vakre verdens­arvssteder.

17. oktober 2012

Den svenske fotografen og forfatteren Peter Hanneberg tar oss med på rundtur blant noen av Nordens vakre verdensarvssteder.

Laponia, Sverige. Samene har jaktet i ødemarken Laponia i 4000 år og holdt rein i 500 år. Det er kulturhistorisk enestående at reinsdyrhold og årstidsflyttingen har overlevd inn i moderne tid.

Tanum, Sverige. Helleristningene i området er fra bronse­alderen og uvanlig kunstneriske sammenlignet med annen fortidig klippekunst. "Brude­paret", som er midt i en seksuell akt, og "øksemannen­" er særlig berømt.

Jelling, Danmark. Kong Harald Blåtann kristnet Danmark rundt år 960 og fikk bygd en trekirke i tillegg til denne berømte rune­steinen, som på den ene siden har Skandinavias første kjente av­­bildning av Jesus.

Kanskje du er interessert i ...

Les også