Flere bilder og videoer

Den gamle graven er kanskje en del av et større gravkompleks rundt Giza, som ennå ikke er gravd ut, sier Zahi Hawass."Det er dukket opp nye graver etter prestene som ivaretok Kefrens kult," sier Zahi Hawass, som forsker med støtte fra National Geographic. "Det er første gang Kefrens navn er blitt påvist i dette området.""I det fjerde og femte dynastiet kom ikke prestene fra overklassen," tilføyer Zahi Hawass. "De kunne være vanlige personer. Selv arbeidere kunne forfremmes til prester."

22. oktober 2010

Den gamle graven er kanskje en del av et større gravkompleks rundt Giza, som ennå ikke er gravd ut, sier Zahi Hawass.

"Det er dukket opp nye graver etter prestene som ivaretok Kefrens kult," sier Zahi Hawass, som forsker med støtte fra National Geographic. "Det er første gang Kefrens navn er blitt påvist i dette området."

"I det fjerde og femte dynastiet kom ikke prestene fra overklassen," tilføyer Zahi Hawass. "De kunne være vanlige personer. Selv arbeidere kunne forfremmes til prester."

Det betyr imidlertid ikke det samme som at Rudj-Ka var tidligere fisker. Arkeologene understreker at ingen av gravmaleriene viser hva Rudj-Ka drev med før han ble gravprest.

Arbeidernes gravplass, som ble oppdaget for cirka 10 år siden, har bidratt til å avsløre hvordan byggingen av de store Giza-pyramidene engasjerte hele det egyptiske samfunnet slik at det oppsto en hel by rundt monumentene.

Graven til Rudj-Ka lå kanskje et annet sted enn arbeidernes graver på grunn av hans prestestatus, sier Zahi Hawass, og tilføyer at han håper den nyoppdagede graven vil vise seg å være en del av et annet, ennå ikke utgravd nekropolis for prestene ved det kongelige hoffet.

Video: Egypts pyramider

Kanskje du er interessert i ...

Les også