En titt inn i livet i det hinsidige

Beholdere av kalkstein – Noen formet som ender og med andeknokler inni – flyter i gravsjakten i Shendwas grav på et udatert bilde. Sjakten ligger rett under Shendwas falske dør og befinner seg rundt seks etasjer under jordoverflaten. Fukt og erosjon har ødelagt Shendwas sarkofag, men gravkammmeret inneholder også noen ganske holdbare gjenstander, blant annet den 30 cm høye obelisken bakerst på bildet. "Denne obelisken er et symbol på tilbedelsen av solguden Re," sier Zahi Hawass, generalsekretær for Egypts departement for oldtidsfunn, i en pressemelding.

14. juli 2010

Beholdere av kalkstein – Noen formet som ender og med andeknokler inni – flyter i gravsjakten i Shendwas grav på et udatert bilde.

Sjakten ligger rett under Shendwas falske dør og befinner seg rundt seks etasjer under jordoverflaten.

Fukt og erosjon har ødelagt Shendwas sarkofag, men gravkammmeret inneholder også noen ganske holdbare gjenstander, blant annet den 30 cm høye obelisken bakerst på bildet.

"Denne obelisken er et symbol på tilbedelsen av solguden Re," sier Zahi Hawass, generalsekretær for Egypts departement for oldtidsfunn, i en pressemelding.

Kanskje du er interessert i ...

Les også