Lagos i Nigeria er i eksplosiv vekst

Til tross for utbredt korrupsjon og en terrororganisasjon som sprer frykt, er Lagos en afrikansk suksesshistorie. Lagos bobler nemlig av gründerrånd og økonomisk optimisme, noe som har gjort Nigeria til Afrikas rikeste land.

15. januar 2015

Lagos er optimistenes by

"Be very rich" har nærmest blitt Lagos' valgspråk. I den ledende storbyen på kontinentet, som yrer av økonomiske lykkejegere, virker det som om alt er mulig. Turisme finnes nesten ikke – man reiser bare til Lagos for å gjøre business – og likevel er det et merkelig innbydende sted, en storby full av optimister.

Nigerias to sider: Terrorister og driftige gründere

Den islamske ekstremistgruppen Boko Haram hører, akkurat som Lagos' lykkejegere, hjemme i Nigeria. I det enorme vestafrikanske landet finnes det dermed både et mylder av arbeidssomme gründere, men også fattigdom, fortvilelse og vold.

Lagos er et mirakel

Byens økonomi er i galopperende vekst selv om den hemmes av udugelighet i landets regjering, som tillater terrorismen å blomstre. En by av mindre format ville ha vært fullstendig lammet. På den måten er Lagos et lite mirakel.

Les: Afrikas suksesshistorie

Møt Nigerias fremadstormende gründere og opplev byens puls innenfra i hele artikkelen fra National Geographic nummer 1/15 her:

NB! Du må ha en profil på National Geographic for å kunne laste ned artikkelen. Det er gratis å opprette en profil og tar bare et øyeblikk. Når du klikker på Last ned-knappen, får du muligheten til å opprette en profil.

Kanskje du er interessert i ...

Les også