Her er verdens beste by?

Nordens hovedstader figurerer ofte høyt på listen når verdens beste by skal kåres.

10. oktober 2012

Det blir vanskeligere for hvert år å bestemme hvilke byer som er de beste å bo i.

Tenk bare på noen av begivenhetene vi har hatt i verdens byer i 2011: voldsomme protester i bl.a. Aten over den økonomiske situasjonen, uroligheter i arabiske hovedsteder og terrorangrep i Oslo. Dette har fått rådgivingsfirmaet Mercer til å tilføye personlig sikkerhet som en kategori i deres årlige bedømmelse av over 200 byer.

Listen hjelper firmaer med å beregne kostnader for medarbeidere som utstasjoneres i utlandet. Bagdad scoret lavest på alle områder. Luxembourg scoret høyest på personlig sikkerhet. Oslo deler en 33. plass med Calgary i Canada, et hestehode foran Helsinki på 35. plass, og vises ikke dette utdraget.

Mercer trekker inn flere elementer i evalueringen (til høyre): utdannelse, helsetilstand, sensur, kollektivtrafikk, kultur. Mens f.eks. økonomer baserer sine vurderinger på andre faktorer.

Byplanleggingsekspert Randal O’Toole tar utgangspunkt i hvilke byer som tiltrekker flest innflyttere. Han ser det som tegn på at levekostnadene i byen ikke er for høye, og at byen generelt er god å bo i. I USA er de mest populære innflytterbyene Houston, Dallas og Atlanta.

Kanskje du er interessert i ...

Les også