En drøm oppfylt tre ganger

En kveld spiser jeg middag sammen med Huang Xiao-qiang, kona hans, Feng Xiaoqin, og ­familien deres, som er de tidligere eierne av favorittrestauranten min. Huang Xiao-qiang fikk sertifikat i 1998, og den gangen sa han at han håpet å få råd til en bil en dag, noe som forekom umulig sett i forhold til den begrensede inntekten i husstanden. Men denne kvelden henter han meg på hotellet i en ny, svart kinesisk BYD-sedan. Huang Xiao-qiang kjører nøyaktig to kvartaler til en restaurant før han kjører nye to kvartaler til leiligheten der de bor.

13. mars 2013

En kveld spiser jeg middag sammen med Huang Xiao-qiang, kona hans, Feng Xiaoqin, og familien deres, som er de tidligere eierne av favorittrestauranten min. Huang Xiao-qiang fikk sertifikat i 1998, og den gangen sa han at han håpet å få råd til en bil en dag, noe som forekom umulig sett i forhold til den begrensede inntekten i husstanden. Men denne kvelden henter han meg på hotellet i en ny, svart kinesisk BYD-sedan. Huang Xiao-qiang kjører nøyaktig to kvartaler til en restaurant før han kjører nye to kvartaler til leiligheten der de bor.

Etter middagen insisterer han på å kjøre meg tilbake til hotellet. Han forteller at svogeren hans, som ikke snakker engelsk, har stavet seg gjennom River Town ved hjelp av en ordbok. Det tok ham to år.

"Du skriver i boken at mitt største ønske var en bil", sier Huang Xiao-qiang. "Denne bilen er min tredje!"

Jeg spør hva hans største ønske er i dag.

"Jeg trenger egentlig ikke mer," sier han til slutt. "Mitt store ønske var en bil. Vi har allerede de viktige tingene nå."

Kanskje du er interessert i ...

Les også