La Belle Seine_view from Tour de Eiffel

Artikkelserie: La Belle Seine

Seinen er så mye mer enn en elv. Seinen er en handelsåre, en kilde til kunstnerisk inspirasjon og en drømmeaktig kulisse. I artikkelserien 'La Belle Seine' blir du med på en reise til Paris og møter menneskene som lever livet sitt ved Seinen.

30. juni 2014 av Cathy Newman

Seinen gjør sin storslåtte entré i den sørøstlige utkanten av Paris, løfter seg som et øyebryn nordover og renner ut av byen igjen 14,5 km senere. På grunn av de høye breddene som ble bygd på 1800-tallet, ligger elven rundt ni meter under gatenivå og gjør bokstavelig talt Paris til en storby i to etasjer.

På grunn av den monumentale arkitekturen langs elven fikk strekningen mellom Pont d’Iéna og Pont de Sully plass på UNESCOs verdensarvliste i 1991.

Artikkelserien 'La Belle Seine'

La oss i impresjonistenes ånd male et portrett av den elven som renner gjennom parisernes liv og er skueplass for dramaer om kjærlighet og undergang – i ny og ne med et glimt av ironi, som når kinesiske turister kjøper billige Made in China- kopier av Eiffeltårnet, tar suveniren med hjem og dermed uforvarende fullfører sirkelen.

Artikkelserie:

La Belle Seine Seinen er så mye mer enn en elv. Seinen er en handelsåre, en kilde til kunstnerisk inspirasjon og en drømmeaktig kulisse.

I artikkelserien 'La Belle Seine' kan du bli med på en reise til Paris og møte menneskene som lever livet sitt ved Seinen.

Kanskje du er interessert i ...

Les også