Til fots gjennom Midtøsten

Paul Salopek har kommet til det krigsherjede Midtøsten på sin historiske reise der han følger den ruten de første menneskene tok da de forlot Afrika for 60 000 år siden.

25. februar 2015 av Paul Salopek

Krig og håp eksisterer side om side i Midtøsten

I dette nå så brokede og omstridte området møter Paul Salopek desperate mennesker på flukt fra krigens gru, men også håp og optimisme på tvers av grenser og religioner: Det er muslimene på Zionberget i Jerusalem, som ber side om side med jøder ved kong Davids grav. Det er ortodokse kristne som roper hilsener til hverandre over Jordanelven som skiller dem, men som også danner rammen rundt det religiøse fellesskapet deres.

Han møter også jøden Avner Goren, som kjemper for å gjøre om en elv av urenset spillvann til et grønt område og et samlingspunkt for de stridende partene.

Les mer om Paul Salopeks fascinerende reise

Følg Paul Salopek på nært hold på hans reise gjennom Jordan og Israel i hele artikkelen, Det hellige land, fra National Geographic nummer 12/14 her.

NB! Du må ha en profil på National Geographic for å laste ned artikkelen. Den er gratis å opprette og tar bare et øyeblikk. Når du klikker på last ned-knappen, får du mulighet til å opprette en profil.

Kanskje du er interessert i ...

Les også