I Sven Hedins fotspor

Sven Hedin er Sveriges største eventyrer og oppdagelsesreisende. Les om hans fantastiske reise gjennom Persia.

13. november 2013 av Lars Larsson

Han ble født i 1865 i Stockholm og bestemte seg allerede i de tidlige tenårene for å ble oppdager.

Sven Hedins kjærlighetsaffære

Det første steget i karrieren kom da han 1885 som 20-åring fikk muligheten til å reise til Baku i Aserbajdsjan som privatlærer for sønnen til en svensk ingeniør som jobbet for den Nobel-eide oljeindustrien. Da Hedin året etter hadde fullført pliktene som lærer dro han ut på en over tre måneder lang reise gjennom Persia – dagens Iran. Det ble begynnelsen på et livslangt kjærlighetsforhold til Irans rike natur, historie og kultur.

Gjennom Persias ørkener

I årene 1905–1908 dro Sven Hedin ut på sin tredje store ekspedisjon i Sentral-Asia. Med kurs mot India og Tibet fulgte han karavaneveiene gjennom Persias ørkener og oaser og tegnet et historisk portrett av en stort sett ukjent region.

Den siste oppdagelsesreisende

Hedin tilbrakte nesten 20 år av sitt liv i felten under sine ekspedisjoner i Asia. Han kom aldri til å gifte seg og skrev selv at "Asia ble hans kalde brud". Han var en av de siste store oppdagerne.

Les om hele den fantastiske reisen

Les alt om Sven Hedins fantastiske reise og følg hans spor gjennom Persia. Er du registrert som bruker, kan du laste ned artikkelen nedenfor.

Les mer

Se detaljerte kart og få mer informasjon på

* svenhedin.com

Kanskje du er interessert i ...

Les også