Gerlinde Kaltenbrunner: Årets eventyrer

Gerlinde Kaltenbrunner er blitt kåret til Årets eventyrer av National Geographic. Hør henne fortelle historien om sin dramatiske ferd.

14. oktober 2013

"Flere ganger har jeg følt det som om jeg ble båret videre. Det var merkelig. Jeg fikk krefter fra et sted utenfor meg selv. Og denne følelsen har aldri vært så sterk som på K2." – Gerlinde Kaltenbrunner

Da Gerlinde Kaltenbunner besteg K2, var ikke målet å bli verdens første kvinne som klatret alle fjelltopper over 8000 meter uten oksygen. Men det var nettopp det hun ble! Hun vokste opp med å stå på ski i fjellene i hjemlandet Østerrike, senere jobbet hun som sykepleier og brukte helgene til å klatre i de lokale fjellene. Hennes ustoppelige eventyrlyst førte henne inn den mannsdominerte fjellklatringen i de aller heftigste høydene.

Kaltenbrunners hovedmål med K2-bestigningen, beskrevet i National Geographic i april 2012, var å være en del av gruppen som hun ledet sammen med ektemannen Ralf Dujmovits. Sammen skulle de klatre K2 fra den avsidesliggende kinesiske siden og opp den farligste ruten. K2, kjent som fjellklatrernes fjell, har tatt livet til omtrent hver fjerde person som har forsøkt å gjennomføre turen til toppen, og på denne ekspedisjonen økte faren for snøskred drastisk da det falt store mengder snø i fjellet rett før gruppen skulle begynne oppstigningen. De ble tvunget til å ta mange kritiske avgjørelser. Kaltenbrunner fortsatte opp sammen med tre andre klatrere, og på tross av farene underveis nådde de målet – og hun skapte fjellklatringshistorie.

Hennes bragder har gitt henne anerkjennelsen "Årets eventyrer" av National Geographic. Møt denne utrolige fjellklatreren og bli med inn i den dramatiske historien om hvordan hun forberedte seg til og gjennomførte turen opp på K2, fortalt med fantastiske bilder og filmopptak fra verdens tak.

Gerlinde Kaltenbrunner forteller

Merk: Videoen er med engelsk tale.

Tid og sted

Søndag 9. februar 2014 i Oslo Konserthus

Bestill billetter

Kanskje du er interessert i ...

Les også