Galleri: Sovjetiske stoppesteder er psykedeliske mesterverker

"Det var som om et romskip hadde landet." I en ny bildeserie avdekker fotograf Chris Herwig en verden full av bisarre bussholdeplasser som viser at langt fra alt var grått og trist i det betongkommunistiske Sovjet.

16. mars 2016 av Janna Dotschkal

Under en sykkeltur i 2002 fra London til St. Petersburg i 2002 oppdaget fotograf Chris Herwig en rekke bisarre arkitektoniske bussholdeplasser fra Sovjet-tiden.

"Arkitekturen, landskapet og kulturen smelter sammen. Du befinner deg i et flatt landskap, og så ser du plutselig et busstopp som mest av alt likner en fantastisk kunstinstallasjon," forteller Chris Herwig. Han trodde ikke sine egne øyne da han for første gang støtte på en av de originale bussholdeplassene.

"Det så ut som om om et romskip hadde landet der."

På jakt etter bisarre bussholdeplasser i 14 år

Chris Herwig har brukt de siste 14 årene på å reise gjennom Ukraina, Kasakhstan og Abkhazia for å lokalisere og dokumentere de fargerike byggverkene.

Hans grundige undersøkelser avslører at det som oftest var veiarbeidere og lokale kunstnere som sto bak de imponerende konstruksjonene.

Og den dag i dag er det fortsatt lokalbefolkningen som sørger for vedlikehold av de unike kunstverkene.

"Jeg føler meg som en oppdagelsesreisende"

Chris Herwig håper at hans mangeårige prosjekt kan få folk til å innse at det finnes en stor verden utenfor de velkjente og hverdagslige rammene.

Men det er først og fremst fascinasjonen som er drivkraften for prosjektet.

"Som fotograf er du alltid på jakt etter noe å bli sugd inn i og nyte i fulle drag. Helt ærlig, så er dette noe av det morsomste arbeidet jeg noensinne har gjort. Jeg føler meg som en oppdagelsesreisende," sier Chris Herwig.

Kanskje du er interessert i ...

Les også