Ekspedisjonens deltagere, som ankommer med et Cesna-fly, blir tatt imot på tradisjonelt vis av folk fra landsbyen Papasena.

Galleri: Fojafjellene – ekspedisjon

En biologisk ekspedisjon til regnskogen på Ny-Guinea dumper ned midt i en verden av merkelige og vakre skapninger – blant mange andre en løvfrosk, den gulpannede røykhonningeteren og et bitte lite medlem av sommerfuglfamilien, som er minst like fantastisk som noe dataskapt science fiction-uhyre.

24. juni 2010

En biologisk ekspedisjon til regnskogen på Ny-Guinea dumper ned midt i en verden av merkelige og vakre skapninger – blant mange andre en løvfrosk, den gulpannede røykhonningeteren og et bitte lite medlem av sommerfuglfamilien, som er minst like fantastisk som noe dataskapt science fiction-uhyre. Foto: Tim Laman

Fojafjellene på Ny-Guinea hever seg som en øy på øya 2200 m opp over skogen i lavlandet. Her har evolusjonen foregått helt isolert i tusenvis av år. Man har ikke funnet tegn på at det har levd mennesker i de høyere fjellene, og dyr som nå har forsvunnet andre steder på øya, trives fortsatt her.

Fojafjellene i den vestlige delen av Ny-Guinea var nærmest ubetrådt inntil en forskningsekspedisjon i 2005. Ornitolog Bruce Beehler, her på bildet, arrangerte enda en ekspedisjon i 2008.

Hengende mose dekker stort sett alt i regnskogen på Fojafjellene.

Kanskje du er interessert i ...

Les også