Fotografer som ”klikker” sammen

Fotografene Uri Golman og Helle Olsen reiser rundt i hele verden for å fotografere truede dyrearter og de siste ville stedene på kloden.

4. oktober 2016 av Louise Ravnebjerg Johansen

Uansett om de tar bilder av modeller, idrett eller natur, er fotografer oftest solokunstere.

Men etter å ha møtt hverandre om bord på et skip som seilte oppe i Grønlands nasjonalpark, ble Uri og Helle forelsket og gift og har helt siden den gangen blandet sin lidenskap for natur og eventyr sammen til en felles livsstil – på en måte som de fleste av oss bare kan drømme om.

I dag er de sammen i Gabon med støtte fra National Geographic for å dokumentere mandrillene – noen sky aper som holder til langt inne i regnskogen og er vanskelige å lokalisere og fotografere.

Det to måneder lange Gabon-eventyret er en del av Uri og Helles WILD-prosjekt, der de i løpet av fire år og 20 separate ekspedisjoner vil dokumentere noen av de siste ville stedene i verden.

”Vi vil gjerne inspirere mennesker med bildene og historiene våre og vekke den kjærligheten til naturen som vi tror at alle er født med” sier Uri Golman, ”og som vil hjelpe oss med å beskytte naturen for kommende generasjoner”.

Se noen av Uri og Helles vakre bilder i galleriet her, og gled deg til den store reportasjen om Finland i National Geographic Norge nr. 13/2016.

Kanskje du er interessert i ...

Les også