De første skritt ut av Afrika er tatt

Paul Salopek har gjennomført første etappe av sin 34 000 km lange reise i fotsporene til de første menneskene som forlot Afrika for 60 000 år siden.

13. november 2013

”Verden blir annerledes når man er tørst. Den blir mindre, den mister dybde. Som om ørkenen strammer seg rundt deg som en løkke."

Slik skriver Paul Salopek i sin beretning fra de første 640 km av sin sju år lange reise i fotsporene til de første menneskene som forlot Afrika for minst 60 000 år siden. Reisen langs de historiske karavanerutene tok 43 dager og brakte ham gjennom den glohete og vannløse Afar-trekanten nordøst i Etiopia til Djibouti og Adenbukta.

Portrett av Afrikas mennesker og kulturer

Følg med på den personlige og dramatiske fortellingen som trekker linjer fra fortidens utvandringer til dagens flyktninger, og som i et dystert, men også optimistisk portrett av regionen går tett innpå menneskene og kulturene han møter på veien.

Les hele historien om Paul Salopeks reise ved å klikke på Last ned-knappen nedenfor.

Når du klikker på Last ned-knappen, blir du bedt om å logge inn. Hvis ikke du allerede er registrert som medlem av natgeo.no, blir du bedt om å opprette en profil. Det tar ikke lang tid, og er helt gratis.

Kanskje du er interessert i ...

Les også