Syriske flyktninger lever i kaos og lovløshet

1,6 millioner syriske flyktninger – 75% av dem er kvinner og barn – er strandet i Tyrkia. Paul Salopek blir på sin vandring førstehåndsvitne til flyktningenes kamp for å overleve i nød og kaos.

11. mars 2015 av Gitte Hou Olsen

Paul Salopek har kommet til Tyrkia

Paul Salopek har kommet til Tyrkia på sin sju år lange vandring, der han følger de veiene som de første menneskene brukte da de forlot Afrika for 60 000 år siden.

Krigen i Syria har sendt 12 millioner på flukt

Her krysses ruten hans av den største ufrivillige flyktningstrømmen som verden har vært vitne til på mange år. I alt er cirka 12 millioner mennesker på flukt fra den katastrofale krigen i Syria.

Bare i Tyrkia alene bor det nå 1,6 millioner syrere som har etterlatt alt for å komme bort fra krig, vold og forfølgelse. Mennene har ofte blitt ved fronten for å kjempe, så 75% av dem er kvinner og barn som sliter seg gjennom en kaotisk tilværelse med småjobber, tigging og prostitusjon. For disse menneskene er all trygghet og kontinuitet suspendert og hele livet er på standby.

Les hele artikkelen

Les hele den gripende beretningen om de syriske flyktningene i Tyrkia i Paul Salopeks reportasje, Smertegrensen, fra National Geographic nr. 3, 2015 her:

NB! Du må ha en profil på National Geographic for å laste ned artikkelen. Det er gratis å opprette og tar bare et øyeblikk. Når du klikker på last ned-knappen, får du mulighet til å opprette en profil.

Kanskje du er interessert i ...

Les også