Gobi-mordsak under lupen

For ca. 500 år siden ble en familie på ni kvalt i Gobi-ørkenen. Morderne etterlot de døde ute i det fri fremdeles med tau rundt halsen. Likene, som ble mumifisert av ørkenluften, ble senere plassert i en hule, der gjetere fant dem i 1974.Undersøkelser av ofrene, deriblant sped­barn og en mann i 40-årene (på bildet ovenfor), hjelper nå forskerne med å rekonstruere nomadenes tøffe liv i det tidlige Ming-dynastiet.En teori går ut på at drapene­ snarere var en avstraf­felse enn en forbrytelse. En persons forseel­ser har kanskje ført til gjengjeldelse mot hele familien hans.

8. desember 2011

For ca. 500 år siden ble en familie på ni kvalt i Gobi-ørkenen.

Morderne etterlot de døde ute i det fri fremdeles med tau rundt halsen. Likene, som ble mumifisert av ørkenluften, ble senere plassert i en hule, der gjetere fant dem i 1974.

Undersøkelser av ofrene, deriblant spedbarn og en mann i 40-årene (på bildet ovenfor), hjelper nå forskerne med å rekonstruere nomadenes tøffe liv i det tidlige Ming-dynastiet.

En teori går ut på at drapene snarere var en avstraffelse enn en forbrytelse. En persons forseelser har kanskje ført til gjengjeldelse mot hele familien hans.

Kanskje du er interessert i ...

Les også