VIDEO: Pingvin svømmer 3200 kilometer for å finne sin redningsmann

I 2011 reddet 71-årige Joao Pereira de Souza fra Brasil pingvinen JingJin fra den sikre død. Siden dengang har de to vært uadskillelige venner. “Jeg elsker pingvinen som jeg elsker mitt eget barn,” sier redningsmannen.

14. mars 2016 av Andreas Ebbesen Jensen

På en solrik tropeøy utenfor den brasilianske storbyen, Rio de Janeiro, har en pensjonist på 71 år blitt bestevenner med en pingvin.

Det litt ukonvensjonelle vennskapet oppsto etter at øybeboeren Joao Pereira de Souza i 2011 fant pingvinen strandet i nærheten av huset sitt – helt innsmurt i olje og på dødens rand

Unikt bånd mellom pingvin og pensjonist

Joao Pereira de Souza tok pingvinen under sine vinger og pleiet den lille krabaten i 11 måneder, helt til den igjen kunne sette kursen mot hjemlige trakter i Patagonia, Chile - mer enn 3000 kilometer unna.

Et par måneder senere dukket imidlertid pingvinen igjen opp på stranden til sin redningsmann, og siden dengang har de to har vært uadskillelige.

Åtte måneder i året bor JingJin hos sin brasilianske redningsmann, før den atter legger ut på den 3200 kilometer lange reisen hjem til Patagonien for å yngle.

Forskere mener at det sterke båndet som pingvinen JingJin har knyttet til sin brasilianske redningsmann er helt unikt.

Pingvinen logrer med halen av glede

Jeg har aldri sett noe liknende,” sier biolog Joao Paulo Krajewski til avisen The Independent, og fortsetter:

“Det virker som om pingvinen tror den er i familie med Joao Pereira de Souza. Når JingJin får øye på sin redningsmann logrer den med halen og lager skvikelyder i ren glede.“

Og pingvinens 71-årige bestevenn gjengjelder kjærligheten.

“Jeg elsker pingvinen som var den mitt eget barn. Og jeg tror den elsker meg også,” forteller de Souza til Wall Street Journal.

LES MER: Galleri: Keiserpingvinen

Kanskje du er interessert i ...

Les også