VIDEO: Dyrehage dokumenterer isbjørnungens første 83 dager

Columbus Zoo i Ohio i USA har filmet de første månedene av isbjørnungen Noras liv. Resultatet er en av de søteste videoene du kommer til å se i år!

17. februar 2016 av Andreas Ebbesen Jensen

Isbjørnungen Nora fikk ikke den letteste starten på livet da hun kom til verden 6. november 2015 i Columbus Zoo i Ohio i USA.

Etter fem dager i moren Auroras varetekt ble det klart for personalet ved Columbus Zoo at hun ikke kunne ta vare på ungen, og de bestemte seg derfor for å ta vare på den nyfødte isbjørnungen 24 timer i døgnet. Dette skriver USA Today.

Søt som liten

De første to månedene er ekstremt kritiske i en isbjørnunges liv, og de første par ukene tilbrakte Nora i et mørklagt rom, der hun drakk opptil åtte flasker melk om dagen.

Columbus Zoo ventet i to måneder med å gi isbjørnungen et navn, til de var helt sikre på at hun ville slippe helskinnet gjennom strabasene. Nora er en sammentrekning av foreldrenes navn, Nanuq og Aurora.

Det er vanskelig å stå for de søte bildene av Nora i videoen øverst i artikkelen, men den vesle bamsen vil ikke alltid være like søt og uskyldig.

Når Nora er fullt utvokst, veier hun omtrent 500 kilo, måler 2,8 meter og vil inneha tittelen som landjordens største rovdyr.

Kanskje du er interessert i ...

Les også