Sjelden hvit elg fanget på kamera

Den norske naturfotografen Lasse Dybdahls møte med en sjelden hvit elg har skapt stor omtale i mange land. Og med god grunn. Elgen er nemlig albino og et svært sjeldent syn i naturen.

23. februar 2016 av Anna-Dora Maron

Det høres nesten ut som noe fra et eventyr.

I to år har den norske pensjonisten og naturfotografen Lasse Dybdahl fulgt en sjelden hvit elg på nært hold dypt inne i skogene i Norge og Sverige.

Nyhetsmedier fra Frankrike, Tyskland og Italia har skrevet om Lasse Dybdahls møte med den sjeldne elgen. Og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor de har fattet interesse for bildene av det sjeldne dyret.

VIDEO

Se Lasse Dybdahls flotte bilder av elgen her.

To år i hælene på hvit elg Det uvanlige møtet mellom Lasse Dybdahl og den hvite elgen fant sted på Finnskogen i grensetraktene mellom Norge og Sverige.

Men til tross for elgens lyse pels, var den ikke lett å se i de grønne omgivelsene.

"Vi dro forgjeves på mange turer, men vi smurte oss med tålmodighet, og plutselig en dag var vi heldige og møtte på den", forteller Lasse Dybdahl til nyhetsnettstedet abcnyheter.

Den tålmodige naturfotografen fulgte den hvite elgen i to år. Og i det tidsrommet la han merke til en forandring i det sjeldne dyret, som blant annet ble enda hvitere og fikk større gevir.

Et lett offer Årsaken til at elgen har en så hvit og flott pels, er at den er albino. Albinisme forekommer når det er en genfeil som gjør at det mangler svart pigment i huden.

Men til tross for at albinisme eksisterer overalt i dyreriket, er det svært sjeldent at man møter på albinodyr ute i naturen.

Dette skyldes at albinodyr er mer utsatt i naturen. Et dyr med albinisme blir sett på som fremmed av artsfellene, og deres iøynefallende hvite farge og medfødte synsproblemer gjør også at dyret er et lett offer for mange rovdyr.

Kanskje du er interessert i ...

Les også