Isbjørnen vil gjøre ALT for ungene sine

Mesterfotografen Paul Nicklen går tett innpå verdens største landlevende rovdyr. Se hans fantastiske bilder og les om hvorfor du ikke skal la deg lure av isbjørnens søte fremtoning.

24. februar 2016 av Susan McGrath

Som de fantastiske bildene i galleriet vitner om, så er isbjørnen et vakkert og fascinerende dyr.

Men lar du deg lure av isbjørnens søte bamseutseende, er det deg det går ut over.

Med en kampvekt på 720 kilo er isbjørnen verdens største landlevende rovdyr. Og den passer perfekt til det barske livet på jordklodens kaldeste steder.

Isbjørnens tykke gulhvite pels er både kamuflerende og vannavvisende, og de store potene virker både som truger og svømmeføtter. Det vokser nemlig pels under potene for å beskytte isbjørnen mot kaldt underlag.

Kannibalisme i kulden

Isbjørnen har ingen naturlige fiender, er ikke redd for mennesker og hersker over det arktiske miljøet med hard hånd.

Selene har ingen sjanse når isbjørnen først har fått ferten av dem. Den kan lukte dem på lang vei og knekker isen akkurat der de kommer opp for å puste.

Er isbjørnen sulten nok, kan den finne på å ete mindre isbjørnunger. Men det betinger at den kommer forbi moren, og det er ingen enkel sak.

Isbjørnhunnen er nemlig ekstremt beskyttende overfor avkommet og kaster seg aggressivt over alle som truer hennes vesle familie.

Se videoen av en isbjørnmor med unger som følger hakk i hæl for å overleve i den barske arktiske naturen

Kanskje du er interessert i ...

Les også