Sulten rev vinner høyt ansett fotopris

En glupsk rødrev med polarrevappetitt ble den store vinneren ved den prestisjefulle konkurransen Wildlife Photographer of the Year forrige uke. Se det fantastiske bildet og de øvrige vinnerne her.

19. oktober 2015 av Jane J. Lee / National Geographic

Rev i høydramatisk kamp på liv og død

"Aldri har jeg sett en så sterk fortelling fanget i ett bilde." Ordene kommer fra Kathy Moran, som til daglig er redaktør for National Geographics naturhistoriske prosjekter. Hun var en av dommerne som falt for årets vinnerbilde ved den 51. utgaven av fotokonkurransen Wildlife Photograph of the Year, som gikk av stabelen forrige uke.

Fotografiet av rødreven som har gått seiersrik ut av kampen på liv og død med polarreven, klarer ikke bare å fange en særdeles høydramatisk bit av virkeligheten. Det er også en evig påminnelse om hvilke konsekvenser den globale oppvarmingen har for dyrelivet.

"Når det blir varmere i de arktiske og subarktiske områdene og rødreven beveger seg lenger nord inn på polarrevens territorium, så vil det oppstå stadig flere av denne typen hendelser," forteller Kathy Moran.

Slo 42 000 konkurrenter

Fotografen bak dette fantastiske motivet, canadiske Don Gutoski, er også svært fornøyd med vinnermotivet sitt.

"Dette er det beste bildet jeg noensinne har tatt. Det er symmetrien av hodene, kroppene og halene – selv uttrykket i ansiktene," sa Don Gutoski til BBC.

Don Gutoskis fantastiske fotografi er tatt i Canadas Wapusk National Park og slo 42 000 bilder fra nesten hundre land i kampen om hovedprisen i den prestisjefulle konkurransen.

Wildlife Photographer of the Year har eksistert i over 50 år, og konkurransen omfatter 18 forskjellige kategorier.

Kilde: BBC

Kanskje du er interessert i ...

Les også