Steve Winter: Den sky pumaen

Se galleriet med bilder av den sky pumaen i USA. Steve Winter har satt ut kamerafeller for å forevige kattedyret som sjelden lar seg se.

9. november 2015

De fleste pumaer er aldri garantert et langt liv. De unge pumaene søker som oftest ut på egen hånd når de bare er ett til to år gamle. Deres leting etter eget område kan føre dem til steder som er farlige for dem.

Pumaene er svært vanskelige å komme innpå, og Steve Winters kamerafeller ser ut til å være den beste måten å vise deres dyreliv på. Eksperter avslører at pumaene stort sett aldri omgås hverandre.

Det har lykkes National Geographics fotograf Steve Winter å fange disse mystiske dyrene ved å kombinere tålmodighet med kamerafeller. Den banebrytende teknologien som kamerafellene er, har gjort det mulig å fotografere Nord-Amerikas sky pumaer, som stort sett bare kommer frem om natten.

Kamerafellene er lagd av en av National Geographics spesialister, Kenji Yamaguchi. Steve Winters strategi er å plassere kamerafellene i øyehøyde med pumaene, slik at de beholder sin territoriale styrke på fotografiene.

Bak fotografen Steve Winter Steve Winters kjærlighet for kattedyr er tydelig i hans lange karriere. Hans hovedmål er å ta bilder av kattedyret i dets vanlige miljø. Steve Winter ønsker via sine fotografier å få innsikt i kattedyrets mystiske atferd. Siden de fleste kattedyr lever i skogen, ønsker Steve Winter å formidle budskapet om at vi trenger dyrene, og hvis vi redder dem, redder vi oss selv.

I sin karriere har han blitt forfulgt av jaguarer i Brasil og fanget i kvikksand i verdens største tigerreservat i Myanmar, og han har flydd over vulkanutbrudd. Han er vokst opp i Indiana og drømte om å bli fotograf for National Geographic. Steve Winter er utdannet ved San Franciscos universitet og kunstakademi. I 1991 begynte han å fotografere for National Geographic.

Fakta om Steve

Les mer på: www.Stevewinterphoto.com

Kanskje du er interessert i ...

Les også