Rekordstor pytonslange fanget i USA

Den største pytonslangen som noensinne er fanget i den sørøstlige delen av USA, er full av egg, noe som tyder på at livet i Florida er perfekt for slangearten burmesisk tigerpyton, som ikke hører naturlig hjemme i Florida, sier eksperter.

23. august 2012 av Christine Dell'Amore, National Geographic News

En 5,4 meter lang pytonslange er fanget i Florida. Det er den største slangen som noensinne er funnet i USAs sørøstlige delstat, sier forskere.

En obduksjon av den avlivede pytonslangen avslørte ifølge en forskergruppe ved University of Florida at den hadde 87 egg i seg.

Den gigantiske pytonslangen ble fanget i Everglades nasjonalpark og vil ifølge universitetet senere bli stilt ut på naturhistorisk museum i Florida.

Invasjon av pytonslanger

Everglades er hjemsted for en voksende bestand av sørøstasiatiske pytonslanger, som ikke naturlig hører hjemme der, og som for en stor del enten har rømt ut i naturen eller er sluppet fri.

Den burmesiske tigerpytonen, som noen ganger blir holdt som kjæledyr, er en av ni kvelerslangearter og en av rundt en million individuelle kvelerslanger som i løpet av de siste tretti årene er importert til USA, opplyser USAs Fish and Wildlife Service.

Pytonslange har "perfekte forhold" i Florida

Den tidligere innehaveren av rekorden som den største slangen i Florida var en 5,12 meter lang burmesisk tigerpyton. Funnet av en enda større slange "er en tydelig indikasjon på at forholdene er helt perfekte for dem", sier J.D. Willson, som er biolog og slangeekspert ved University of Arkansas.

Burmesiske tigerpytoner, sier han, vokser seg størst når det er rikelig med mat. I fangenskap kan de bli opptil seks meter lange.

En burmesisk tigerpyton på størrelse med den nye rekordinnehaveren "vil kunne ete et hvilket som helst naturlig hjemmehørende dyr i den sørlige delen av Florida", selv Floridas pantere, sier J.D. Willson. En ny undersøkelse viser da også at burmesiske tigerpytoner lever av en rekke hjemmehørende arter, deriblant noen som minker i antall.

Forskere fra Florida fanger pytonslange

Pytonslange spiser gasell

Pytonslange mot tiger: filmopptak fra 1932

Kanskje du er interessert i ...

Les også