Sjelden hvit sjiraff fotografert i Afrika

Denne bleke sjiraffen med rødt hår ble oppdaget i nasjonalparken Tarangire i Tanzania. Og til tross for fargeproblemene ser hun ut til å stortrives.

8. februar 2016 av Nadia Deleuran

Ifølge bloggen til Wild Nature Institute har det oppsiktsvekkende synet av den søte sjiraffen med rødt hår og lys kropp fått en lokal guide til å kalle henne Omo – etter det kjente vaskemiddelet.

Dr. Derek Lee forteller til det amerikanske nyhetsnettstedet IFLS at sjiraffens lyse hud skyldes at pigmentcellene ikke har utviklet seg slik de skal. Omo mangler cellene som utvikler pigment og gir farge i huden.

Sykdommen forveksles ofte med albinisme, men her er det snakk om leukisme. Ifølge det amerikanske nettstedet Outdoorhub er de lyse dyrene ekstra sårbare og i stor fare for å ende opp som mat for andre dyr tidlig i livet.

Et oppsiktsvekkende syn Mot alle odds er Omo fremdeles i live og er nå 15 måneder gammel. Og ifølge forskeren Derek Lee trives hun:

"Det ser ut til at Omo kommer godt ut av det med de andre sjiraffene. Hun blir alltid sett i en stor gruppe med sjiraffer med vanlig farge. Tilsynelatende bryr de seg ikke om at hun har en annen farge," sier han til den britiske avisen The Daily Mail.

Sjiraffen er truet

– De siste ti årene er bestanden av ville afrikanske sjiraffer redusert med 40 prosent. – Sjiraffen trues særlig av krypskyting, krig og konflikter samt mangel på mat og land på grunn av menneskets inntog på sjiraffens leveområder. – Selv om det er forbudt å jakte på sjiraffer i Tanzania, stopper ikke det krypskyttere og jegere i å jakte på de høyreiste dyrene, ettersom det er et enormt illegalt marked for sjiraffkjøtt.

Kanskje du er interessert i ...

Les også