Mattias Klum: Regnskogens rikdom og sårbarhet

Se galleriet med bilder fra regnskogens enestående natur og dyreliv. Fotograf Mattias Klum retter oppmerksomheten mot den ubeørte naturen og går tett innpå for å vise truede miljøer og dyrearter.

9. november 2015

National Geographics anerkjente fotograf Mattias Klum tar deg med på en følelsesmessig reise. Han forteller at drivkraften bak arbeidet er å prøve å gjøre noe godt med bildene. Han ønsker å skape oppmerksomhet rundt problemer som han mener vi er nødt til å ta oss av.

Galleriet ovenfor vitner om Mattias Klums store interesse for naturvern og dyreliv. Gjennom hans kameralinse blir vi med på en reise til regnskoger som huser truede dyr, og som er blitt ryddet til fordel for oljepalmeplantasjer – til tross for at truede dyr lever og oppholder seg i disse skogene.

Bak fotografen Mattias Klum Mattias Klum ble født i Sverige i 1968, og allerede i 1986 begynte han som frilansfotograf. Arbeidene hans har vært publisert i mange internasjonale medier.

Mattias Klum er en verdenskjent fotograf, og han spesialiserer seg i å portrettere og tolke truede miljøer, dyrearter og kulturer. I tillegg har han laget filmer siden 1994. Han har fotografert for National Geographic siden 1997, der han også støtter National Geographics programmer rettet mot kritisk biodiversitet og viktige debatter.

Mattias Klum er med i globalt anerkjente organisasjonsnettverk for å øke oppmerksomheten og støtten til de viktige miljømessige, bærekraftige og humanitære initiativene. Han er en av National Geographics mest hyllede talere – han leverer et inspirerende og underholdende program med budskap som gir gjenklang og oppmuntrer verden til å ta vare på Jorden.

Fakta om Mattias Klum

Les mer på: www.mattiasklum.com

Kanskje du er interessert i ...

Les også