VIDEO: Se stor alligator ete liten alligator

Kannibalistisk alligator fanget på video i Florida med munnen full av - ja, alligator. I følge eksperter eter alligatorene sjelden hverandre, men når sjansen byr seg, klapper det kjevene sammen.

19. april 2016 av Brian Clark Howard

Alligatoren med smak for egne artsfeller, som ble filmet av Alex Figueroa 13. april i Florida, var angivelig minst 3,5 meter lang. Hanner kan bli opptil en meter lengre og veie over 450 kilo. Hunnene er litt mindre.

Kannibalisme blant alligatorer er sjeldent, sier krokodilleekspert Christopher Brochu ved University of Iowa. Og legger til:

"En alligator eter det den finner - alt den kan gape over blir slukt".

Små alligatorer lever livet farlig

Den lille alligatoren var muligens allerede død før den endte som lunsj for den store.

Eller så var kanskje opptrinnet resultatet av en kamp mellom de to krypdyrene. Jakt på artsfeller oppstår i blant.

Små alligatorer lever livet farlig. Rovdyr som f.eks. store fisker, hegrer og vaskebjørner er alltid på lur, slik at ungene må lære å være på vakt.

Blant enkelte krokodillearter tar de voksne foreldreoppgaven alvorlig for en stund, men når ungene overlates til seg selv, må de passe seg, også for familien.

Særlig de voksne hannene kan være en trussel for de små når de gjennom paringssesongen fra mars til juni er ekstra aggressive og skal markere territoriet sitt.

Farmer beskytter alligatorene

Den amerikanske alligatoren (Alligator mississippiensis) trives i dag etter å ha vært truet av illegal jakt gjennom flere tiår.

Lovgiving og alligatorfarmer beskytter dyrene og imøteser samtidig etterspørselen etter kjøtt til restauranter samt skinn til vesker, belter og støvler.

Så selv om alligatorer noen ganger eter hverandre, ser det lyst ut for arten. Ikke minst i Florida og Louisiana, der de nyter godt av elver, innsjøer og sumpområder.

Kanskje du er interessert i ...

Les også