VIDEO: Iguan sender fiendene på flukt med blod fra øynene

Når paddeiguanen føler seg truet, stikker den ikke halen mellom beina. Den sikter og skyter tykke blodstråler ut fra øynene for å forvirre fiendene.

7. april 2016 av Andreas Ebbesen Jensen
> [This Lizard Shoots Blood From Its Eyes](https://www.facebook.com/natgeo/videos/10153541693008951/) > > Watch: When threatened by predators, the short-horned lizard employs a unique—and terrifying—defense tactic. http://on.natgeo.com/1PPbZGO > > Opslået af [National Geographic](https://www.facebook.com/natgeo/) på 2\. april 2016

Angrep er som kjent det beste forsvar. Og det gjelder særlig i dyrenes verden, der det å slå først kan bety forskjellen mellom liv og død.

En av de mest bisarre forsvarsmekanismene tilhører paddeiguanen. Den lille øglen tar nemlig ikke beina på nakken når den står ansikt til ansikt med en sulten rev eller prærieulv.

I stedet skyter den en stråle av blod ut av noen små åpninger i øynene i retning mot fiendens ansikt.

Blodig øye er siste bastion

Tilsynelatende har blodet en ekkel smak, for det angripende rovdyret slipper omgående den blodsprøytende iguanen og forsøker iherdig å spytte blodet ut av munnen.

Det blodige skytset er den tredje og siste bastionen i paddeiguanens forsvar. Før den lille øglen ser rødt, prøver den å gjøre seg usynlig ved hjelp av de brunlige fargene.

Hvis leguanen likevel blir oppdaget, blåser den opp kroppen som en piggete ballong og utstøter en serie hissige lyder i et forsøk på å skremme bort fienden.

Kanskje du er interessert i ...

Les også