Krokodille angriper elefant

I et uvanlig bakholdsangrep biter en afrikansk nilkrokodille seg fast i snabelen til en elefant ved et vannhull i Afrika. Se hvilket dyr som overlever.

15. november 2010 av Brian Handwerk, National Geographic News

En rutinemessig tur til vannhullet endte nylig i en kamp på liv og død for et par afrikanske elefanter da de ble angrepet av en sulten afrikansk nilkrokodille (bildet).

Turisten Martin Nyfeler fra Kloten i Sveits fanget det dramatiske møtet med kameraet under et besøk i Zambias South Luangwa National Park i slutten av september.

"Vi så en elefantmor med en unge ved vannhullet og sa [til guidene] at dette kan bli et søtt bilde, la oss stoppe her," sier Martin Nyfeler til National Geographic News.

"Og plutselig hoppet krokodillen frem. Alt skjedde på kanskje 15 sekunder."

"Selv når blir større, består kostholdet deres for det meste av fisk eller mindre dyr," sier Jason Bell, som er assisterende leder i avdelingen for reptiler og amfibier ved Philadelphia Zoo i USA.

"Men de er også opportunistiske rovdyr som gjerne venter på at det kommer et dyr ned til vannkanten for å drikke," sier han. "Det har forekommet at de har tatt unge flodhester eller kafferbøfler. Selv så store dyr kan de trekke ned i vannet."

Men selv for den fryktinngytende nilkrokodillen er det ingen lett sak å nedlegge en elefant – og det tyder på at bakholdsangrepet har skjedd i desperasjon eller ved en feiltakelse, sier Don Boyer, som er ledende herpetolog ved San Diego Zoo i USA.

"Rovdyr kan også gjøre feil," sier Don Boyer. "De kan gå løs på et dyr og så si, oj sann, det var visst en litt for stor munnfull."

Kanskje du er interessert i ...

Les også