Kopp og kanne i regnskogen

Den nye ertestore frosken har fått navn etter planten Nepenthes ampullaria som amfibiet er helt avhengig av, og som med en kulerund kanne vokser i fuktige, skyggefulle skoger.I skumringen samles hannfroskene gjerne rundt en kannebærer og synger en "kjærlighetssang" for hunnene: hese, minuttlange serenader bare avbrutt av korte pauser med stillhet. Froskesymfonien kan vare i atskillige timer, sier Robin Moore.

7. september 2010

Den nye ertestore frosken har fått navn etter planten Nepenthes ampullaria som amfibiet er helt avhengig av, og som med en kulerund kanne vokser i fuktige, skyggefulle skoger.

I skumringen samles hannfroskene gjerne rundt en kannebærer og synger en "kjærlighetssang" for hunnene: hese, minuttlange serenader bare avbrutt av korte pauser med stillhet. Froskesymfonien kan vare i atskillige timer, sier Robin Moore.

Det var kvekkingen som overbeviste forskerne om at de hadde med en ny art å gjøre, og ikke et ungt individ fra en annen art. Det har sammenheng med at det bare er voksne frosker som synger slik, sier Robin Moore.

Kanskje du er interessert i ...

Les også