Her er verdens største krokodille

En krokodille som ble fanget i Filippinene i fjor, er offisielt den største i fangenskap, melder Guinness World Records.

4. juli 2012 av Christine Dell'Amore, National Geographic News

Verdens største krokodille har fått navnet Lolong og er 6,17 meter lang.

Saltvannskrokodillen er offisielt den største i fangenskap, meldte Guinness World Records nylig.

Krokodille oppkalt etter jeger

Krokodillen, som er oppkalt etter Ernesto "Lolong" Goloran Cañete, en av de mest erfarne krokodillejegerne i Filippinene, er mistenkt for å ha angrepet flere mennesker og tatt livet av to. Det gigantiske reptilet ble fanget levende i september i fjor i Filippinenes Bunawan-bydistrikt.

Guinness-registreringen bygger på opplysninger fra eksperter, deriblant krokodillezoolog Adam Britton, som målte dyret der det nå holder til i nye Bunawan økopark og forskningssenter.

  Adam Britton, som til å begynne med var skeptisk når det gjaldt den påståtte rekordstørrelsen, gratulerte Lolong i bloggen sin "med å ha overrasket skeptikeren i meg".

Krokodille på seks meter gjør inntrykk

"Jeg hadde ikke forventet at jeg noensinne i min levetid skulle se en krokodille som var større enn seks meter  –  en opplevelse jeg ikke kommer til å glemme så raskt", skrev Adam Britton, seniorpartner i krokodilleforsknings- og konsulentgruppen Big Gecko, som hører til i Australia.

Den tidligere rekordholderen i fangenskap var en 5,48 meter lang saltvannskrokodille som var fanget i Australia.

I tillegg noterte Adam Britton seg at den 1075 kg tunge Lolong kan få stor betydning for vern av krokodiller i Filippinene.

Det filippinske senatet har i den forbindelse nylig vedtatt å styrke de lovene som beskytter saltvannskrokodillen og den filippinske krokodillen, en art som ifølge International Union for Conservation of Nature er kritisk truet.

Som Adam Britton skrev i bloggen sin, "dette er et stort fremskritt".

Kanskje du er interessert i ...

Les også