Frosk for en skilling

En ungfrosk av arten Microhyla nepenthicola, som nettopp har forvandlet seg fra rumpetroll, sitter ansikt til ansikt med Abraham Lincoln på en amerikansk pennyEn voksen hann i den nye arten er omtrent så stor som en ert. Dermed er de ikke lette å se, men heldigvis for forskerne kan mikrofroskene kvekke ganske høyt. "Det er ganske vanlig at ørsmå frosk bråker en del," sier Robin Moore, som er herpetolog, men ikke har medvirket til oppdagelsen.

7. september 2010

En ungfrosk av arten Microhyla nepenthicola, som nettopp har forvandlet seg fra rumpetroll, sitter ansikt til ansikt med Abraham Lincoln på en amerikansk penny

En voksen hann i den nye arten er omtrent så stor som en ert. Dermed er de ikke lette å se, men heldigvis for forskerne kan mikrofroskene kvekke ganske høyt. "Det er ganske vanlig at ørsmå frosk bråker en del," sier Robin Moore, som er herpetolog, men ikke har medvirket til oppdagelsen.

Robin Moore leder et prosjekt under Conservation International som går ut på å gjenoppdage 100 "forsvunne" amfibiearter som er blitt erklært utdødde de siste ti årene.

Indraneil Das, som var med på å oppdage den nye mikrofrosken fra Borneo, vil i september slutte seg til Robin Moore i Indonesia for å lete etter paddearten Ansonia latidisca som siste gang ble sett i 1950-årene.

Kanskje du er interessert i ...

Les også