Fotoreportasje: Juveler ved daggry

Se Pierre-David Chambons fascinerende bilder av insekter.

30. oktober 2014

Jeg begynte på denne fotoserien en vårmorgen for rundt to år siden, da jeg gikk hjemmefra tidlig. Jeg bor i den østfranske regionen Franche-Comté mellom Sveits og Bourgogne. Klokken må ha vært 05.30, og det tidlige lyset fra morgengryet var i ferd med å bryte fram. Overalt var markene dekket av dugg, og det dyvåte gresset dannet et tykt, fjærende lag. Da jeg bøyde meg ned for å lete etter naturens minste innbyggere, åpenbarte det seg en samling av virkelig levende edelstener. Rundt omkring satt insekter med svært begrenset bevegelsesevne på grunn av tunge duggdråper som ga dem et krystallisk uttrykk. Jeg var fascinert. Etter et par forsøk begynte jeg å fotografere portretter av insektene ved hjelp av et stativ og et kamera med fjernutløser.

På dager uten vind – alle makrofotografers dødsfiende nr. 1 – kan jeg krype søkkvåt gjennom gresset i timevis på utkikk etter øyenstikkere, sommerfugler, fluer, marihøner, biller og andre insekter og edderkopper. Følelsen jeg får, er helt utrolig når jeg går inn i denne mangfoldige, lille verdenen som fortjener langt større oppmerksomhet enn vi normalt gir den. En verden som viser seg fra sin mest magiske side ved daggry.

Bak fotografen

Franske Pierre-David Chambon er en fotograf med mange talenter. Hans yndlingsmotiver er naturen, sport og makrofotografi. Pierre-David Chambon jobber både alene og som en del av fotogruppen Les Tontons Shooters. Se mer på www.davidchambon.com.

Kanskje du er interessert i ...

Les også