Fotoreportasje: Hagens småfolk?

Da Aaron Ansarov sluttet som krigsfotograf, begynte han å ta bilder i hagen. Se bildene her.

16. mai 2013 av Aaron Ansarov

For et par år siden ble jeg av helsemessige årsaker pensjonert fra den amerikanske marinen, der jeg hadde vært krigsfotograf. Som terapi gikk jeg rundt i hagen vår i Virginia, tilbrakte tid med min lille sønn og fortalte ham om dyrene vi så. Han foreslo at vi skulle ta med noen av dem inn for å ta detaljbilder. Da vi gjorde det, virket fargene og strukturene deres utrolig imponerende.

Siden den gangen har vi flyttet, først til Georgia og så til Florida. Vi har også tilbrakt tid i Polen, der min kone er født. Men uansett hvor vi har bodd, har det samme skjedd: Nye "naboer" – som nøtteskriken som jaktet en øyestikker inn i huset vårt, eller det sammenrullede kuleskrukketrollet som vi fant under en trestubbe – dukker straks opp som om de bare venter på å bli fotografert. Denne svært lokale tilgangen har gitt meg et helt nytt syn på verden. Det spiller ingen rolle hvor man bor, bare hva man ser rundt seg.

Jeg har to regler for prosjektet mitt. Den første er at dyr som er tatt til fange, skal slippes uskadd løs igjen. Den andre regelen er at jeg begrenser fotosesjonene til maks 15 minutter, også hvis jeg ikke får det bildet jeg håpet på. Jeg ønsker ikke å skremme motivene mine. Og det er alltid flere muligheter – de bor jo like i nærheten.

Fotografen

Aaron Ansarov er født og oppvokst i Florida i USA.

Se flere av Ansarovs bilder her.

Kanskje du er interessert i ...

Les også