Havets vennlige kjemper

Sjøkuene trives i Kings Bay, og det gjør turistene også. Mesterfotografen Paul Nicklen har tatt bilder av forholdet mellom det harmløse sjøpattedyret og de nysgjerrige turistene som truer sjøkuenes trivsel.

14. januar 2016

Sjøkua er et harmløst og vennlig sjødyr, som kan veie helt opptil 1,5 tonn – den beveger seg langsomt rundt i farvannene i Florida, og finnes der året rundt. Det er størst mulighet for å se den om vinteren, da den søker til de varme vannkildene for å holde varmen.

Når nysgjerrige turister kommer for tett på sjøkuene, truer det sjøkuenes trivsel, levevis og økosystem. Beskyttelsen av de forsvarsløse sjøpattedyrene krever at turistene holder avstand og nøyer seg med å observere fra vannkanten eller overflaten.

I galleriet ovenfor går National Geographics fotograf Paul Nicklen tett innpå det enestående dyret for å belyse problemet med at turistene trives i Florida-området samtidig som sjøkuene søker varme de samme stedene.

Bak fotografen Paul Nicklen Paul Nicklen er en verdenskjent kanadisk fotograf og biolog som har spesialisert seg i polare økosystemer.

Utover hans anerkjente arbeid for National Geographic har hans arbeid også resultert i hundrevis av publikasjoner på verdensplan – i tillegg har han holdt over 500 utsolgte foredrag i over 20 land.

Han har mottatt en pris for sitt arbeid med å belyse hav- og miljøvern. Dessuten har han mottatt over 30 ansette internasjonale priser, deriblant BBC Wildlife Photographer of the Year og hele fem World Press Photo-priser.

Fakta om Paul Nicklen

Les mer på: www.paulnicklen.com

Kanskje du er interessert i ...

Les også