Sulten sjøløve forviller seg inn på amerikansk restaurant

Video: Stigende havtemperaturer i Stillehavet utgjør en stor trussel for sjøløvene på vestkysten av USA, og mangelen på mat får nå de desperate sjøløvene til å lete etter godbiter inne på land.

9. februar 2016 av Andreas Ebbesen Jensen

De ansatte på en restaurant i den amerikanske byen San Diego fikk seg litt av en overraskelse da de møtte på jobb her om dagen. Da hadde nemlig en sulten sjøløveunge tatt plass ved et av bordene.

Den åtte måneder gamle sjøløveungen var dehydrert, feilernært og veide bare ni kilo, noe som er under halvparten av normalvekten for en sjøløve på den alderen.

”Det var nesten som om hun ba om å få middag,” sier sjefen for restauranten, Bernard Guillas, til avisen The Los Angeles Times.

Et medlem av SeaWorlds redningsgruppe tar seg av den åtte måneder gamle sjøløveungen som ble funnet på en restaurant i San Diego torsdag 4. februar.

Personalet ved The Marine Room, som restauranten heter, ringte umiddelbart til eksperter hos den nærliggende sjødyrparken Sea World, som kunne ta seg av den spesielle middagsgjesten.

Sjøløveungen ble tatt med til Sea World, der dyrepasserne nå håper at de kan få den opp i vekt slik at den kan slippes ut i havet igjen.

El Niño skyld i strandede sjøløver

Villfarne sjøløver er ikke et sjeldent syn i California. Værfenomener som El Niño har fått varmen i Stillehavet til å stige med 2–3 grader, noe som har redusert sjøløvenes matressurser.

I fjor døde flere hundre sjøløver utenfor den amerikanske vestkysten i California, og tusenvis søkte mot land fordi de ikke klarte å skaffe nok mat.

Og ingenting tyder på at dette tallet vil gå ned i 2016. Hittil i år har Sea World måttet rykke ut 47 ganger for å redde sultne sjøløver på land, skriver LA Times.

Se Sea Worlds redningsgruppe ta seg av den dehydrerte og utmagrede sjøløveungen

Kanskje du er interessert i ...

Les også