Hvithaier er ville etter dødsmetall

VIDEO: Hvithaien er en av havets mest aggressive og skremmende skapninger. Nå viser nye filmopptak at haiens musikksmak heller ikke er for sarte sjeler.

16. november 2015 av Andreas Ebbesen Jensen

”Duuun-dun ... duuu-dun ... duuu-dun duu-dun du dun”

De fleste som har sett Steven Spielbergs film Haisommer, vil umiddelbart huske John Williams haitema når de ser en hvithai luske rundt i det mørke havdypet på jakt etter et potensielt bytte.

Men kanskje burde det være mer dobbeltpedal og flerrende gitarer i den ikoniske melodibiten.

Gruppen bak Discovery-serien "Shark Week" har nemlig oppdaget at hvithaien tiltrekkes av dødsmetallens tonntunge riff og dype bassganger.

Joan of Shark

Filmteamet bak neste program ved navn "Bride of Jaws" brukte et sett undervannshøyttalere til å la hardmetall dundre ut i havet for å tiltrekke en 4,8 meter lang hvithai som kalles Joan of Shark.

Haien med det fantastiske kjælenavnet holdt seg unna, men de aggressive tonene trakk i stedet to andre hvithaier bort til båten.

SE HVITHAIENE BLI LOKKET AV DØDSMETALL

Hvithai vill etter AC/DC

At hvithaien tiltrekkes av hardrock, kommer ikke som noen stor overraskelse.

De beryktede haiene er nemlig svært følsomme overfor lavfrekvente vibrasjoner, som de vanligvis bruker til å orientere seg etter for å finne fiskestimer.

**LES MER: Hvithai - Fakta om hvithaien

Dødsmetallens tunge melodier fungerer derfor som perfekt åte for hvithaien, fordi musikkens lave vibrasjoner får haien til å tro at det er mat i nærheten.

Det er for øvrig ikke første gang at hvithaien viser sin forkjærlighet for tungmetall.

For et par år siden oppdaget en australsk haitur-guide at rockegruppen AC/DC hadde den samme virkningen.**

Kanskje du er interessert i ...

Les også