Chris Fallows: Luftige bilder av flygende haier

Se et enestående galleri med fryktinngytende og fascinerende haier som blant annet fanger byttet sitt i luften.

21. juni 2011 av National Geographic News

Hvilken ett tonn tung fisk bevæpnet med rekker av knivskarpe tenner kan hoppe tre meter opp av havet for å snappe et bytte? Ingen andre enn hvithaien, et superrovdyr som har hatt hundrevis av millioner av år på å finjustere jaktteknikken.

Atskillige års fotografering av blant annet hvithaier som hopper opp av bølgene, har gitt fotografekteparet Chris og Monique Fallows en helt enestående samling.

Nå lar de andre få glede av bildene, opplevelsene og den kunnskapen de har samlet gjennom observasjoner av haier og andre rovdyr i Afrika i løpet av en menneskealder.

Ifølge Chris Fallows dukket den første hailignende fisken opp i havet for 400 millioner år siden. I dag har den opprinnelige rovfisken utviklet seg til hvithaien, som er en av verdens mest perfekte jegere, sier han.

"Det har alltid vært en drøm å kunne arbeide med disse superrovdyrene. Så da en kollega og jeg i 1996 utenfor klippene ved False Bay i Sør-Afrika tok haiene i å hoppe opp i luften i en utrolig utfoldelse av ren eleganse, visste jeg at jeg hadde funnet mitt kall."

Kanskje du er interessert i ...

Les også