David Doubilet og det frodige korallrevet i Kimbe Bay

David Doubilet foreviger det frodige korallrevet og dyrelivet i Kimbe Bay ved Papua Ny-Guinea. Biomangfoldet er rikt og budskapet tydelig: Vi må ta vare på det.

24. november 2015

David Doubilets budskap er tydelig: "Vi er nødt til å bevare artene for å bevare verden. Vi må bevare artene for å fortsette vårt liv på planeten. Vi må bevare artene kun fordi vi burde. Men når du spør "Hvorfor?", får du et ganske rart svar som jeg samtidig mener er det viktigste: Fordi det er vakkert."

Det pulserende biomangfoldet ved Kimbe Bay David Doubilet formidler sitt budskap ved å fotografere det unike korallrevet i Kimbe Bay ved Papua Ny-Guinea. Kimbe Bay er et hjørne i koralltrekanten som også inkluderer Filippinene og Indonesia. Dette er verdens midtpunkt for biomangfold i havet.

David Doubilet fotograferer den frodige undervannsnaturen fra dens mest umiddelbare og naturlige side. Undervannslivet i Kimbe Bay ved Papua Ny-Guinea i Stillehavet er rikt på biomangfold. Det er ca. 900 arter av revfisk, noe som bekrefter et dynamisk og pulserende liv.

David Doubilet ønsker derfor å sette søkelyset på det paradokset som ligger i å oppsøke de vakre og sårbare stedene samtidig som vi deltar i ødeleggelsen av dem:

"Problemet med miljøet og naturen er at jo raskere vi oppdager stedene, desto raskere ødelegger vi dem. Dette er som erobrerne som oppdaget en hel sivilisasjon, drepte den og ødela alt til det ikke var noe igjen."

Bak fotografen David Doubilet Undervannsfotografen er født i New York i 1946, og allerede som 8-åring snorklet han rundt ved kysten av New Jersey.

Som 12-åring begynte han å ta undervannsbilder. I 1971 gjorde David Doubilet sitt første oppdrag for National Geographic, og siden 1976 har han vært fast fotograf for National Geographic. Han har vunnet mange anerkjente priser, deriblant Lennart Nilsson Award in Photography.

David Doubilet utforsker verdenshavene og har blant annet fotografert i New Zealand, Tasmania, Skottland, Japan og sørvest i Stillehavet.

På film har han fotografert de fleste havdyr, og han har tatt bilder av dyreatferd som ikke har vært sett tidligere.

Fakta om David

Les mer på: www.daviddoubilet.com

Kanskje du er interessert i ...

Les også