Brian Skerry: Foreviger havreservatet rundt de sørlige Linjeøyene

Undervannslivet rundt de sørlige Linjeøyene i Stillehavet har med hjelp fra National Geographics Pristine Seas-prosjekt blitt til et havreservat. Brian Skerry fanger estetikken ved farvannet og mangfoldet rundt de enestående øyene.

9. november 2015

Pristine Seas er en av National Geographics hovedinitiativer for miljøvern. National Geographics banebrytende forsker Enric Sala stiftet Pristine Seas-prosjektet i 2008. Projektets formål er å bevare og beskytte de siste ville stedene i og ved havene.

Gjennom ekspedisjoner, forskning og økonomiske og politiske analyser arbeider ildsjelene bak prosjektet for å etablere havreservater. Havreservatene sikrer at alt liv i havet trives og beskyttes, og sikrer samtidig at det beskyttes i flere år. Samarbeidet med myndigheter, innbyggere, ikke-statlige organisasjoner (NGO-er) og forretningsledere er avgjørende for prosjektets suksess og resultater.

Bak fotografen Brian Skerry Brian Skerry er en anerkjent fotojournalist som spesialiserer seg i det ville livet i havene og undervannsmiljøet. Han er kjent for sin estetiske og journalistiske sans for relevans. Han har blant annet utgitt boken Ocean Soul, der han også nevner at 90 prosent av alle store fisker i havene er forsvunnet.

Brian Skerry ønsker derfor ikke bare å forevige havets mysterier og skjønnhet gjennom sine fotografier, men også å rette oppmerksomheten mot det som truer verdenshavene og dyrene der.

Fakta om Brian Skerry

Les mer på: www.brianskerry.com

Kanskje du er interessert i ...

Les også