Bornella anguilla flykter fra en fare ved å brette inn vedhengene og svømme som en ål. 7 cm.

Galleri: Underlige nakensnegler uten hus

Nakensneglen klarer seg uten hus. Til gjengjeld er den giftig – og har et eminent cyklamenfarget selvforsvar.

2. november 2009

Nakensneglen klarer seg uten hus. Til gjengjeld er den giftig – og har et eminent cyklamenfarget selvforsvar.

6 cm.

Chromodoris annae kompenserer for sin lille størrelse med skrikende kontrastfarger som varsler rovdyrene om at denne godbiten er giftig. 2 cm.

Som voksne kan naken­sneglene være ganske kresne: En sebrastripet Armina-art, som kan bli opptil 20 cm lang, kjemper med det eneste byttedyret sitt, en sjøfjær. En bitte liten slimfisk ser på på avstand.

De 2,5 cm lange Hypselodoris whitei parer seg hode mot hale gjennom en kjønnsåpning. De har som alle nakensnegler både maskuline og feminine forplantnings-organer, så de befrukter hverandre og produserer begge egg.

Den 4 cm lange H. kanga bruker den klebrige foten til å feste et eggbånd som presses ut av en eggleder på siden av kroppen; snart vil tusenvis av nyklekte larver spres i havet.

Den gjennomsiktige P. iriomotense oppbevarer det forgrenede fordøyelsessystemet i et tentakellignende vedheng. Dyret kan kvitte seg med vedhengene hvis det blir angrepet. Denne arten er en av de få fargeløse nakensneglene. 4,3 cm.

Hard kropp og tykk hud ruster Halgerda batangas mot rovdyr. Hvis de fortsetter, vil de få erfare at denne svampeteren også skiller ut en gift. 4 cm.

6 cm.

5 cm.

4 cm.

5 cm.

6 cm.

3 cm.

12 cm.

6 cm.

6 cm.

3 cm.

6 cm.

22 cm.

12 cm.

15 cm.

2,5 cm.

1,8 cm.

Kanskje du er interessert i ...

Les også