I Kent i England poserer en adoptert høne kledd i hjemmestrikket genser. Den har mistet nesten alle fjærene etter livet som burhøne, og det kan ta flere måneder før de vokser ut igjen.

Galleri: Fra burhøns til kjæledyr

Hva sier du til en kjælehøne? Det er et pussig syn, men de representerer også et alvorlig tema. I industrilandbruk i Storbritannia anses halvannet år gamle burhøns som ferdige til tross for at de kan leve i mange år ennå og produsere mange egg.

4. november 2011

Hva sier du til en kjælehøne? Det er et pussig syn, men de representerer også et alvorlig tema. I industrilandbruk i Storbritannia anses halvannet år gamle burhøns som ferdige til tross for at de kan leve i mange år ennå og produsere mange egg. Disse bildene viser hvordan folk har åpnet hjertene og hjemmene sine for disse dyrene. Foto: Ed Thompson

Diana Millard fra Kent har adoptert bort 7000 høns siden 2004. Hagen hennes er en labyrint av stier, ramper og hønsehus. Da hun kalte en av dem for Lloyd, begynte jeg å se hver høne som en egen personlighet.

”Weasel” er IT-spesialist i et stort forsikringsselskap, og her slapper han av med hønsene sine en lørdag morgen i Kent. Dessverre måtte han gi opp hønsene fordi revene i nærheten av huset hans ble et problem.

Å ha høns er ikke bare noe man kan gi seg i kast med på landet. Midt i sentrum av London fôrer Julia Stephenson sine adopterte burhøns med spagetti på taket av bygningen der hun bor.

Sam Bradley på ni år ses her med moren Sarah i hagen deres i Lutton. Sam kjøpte sin første høne for sparepenger fra bursdagen da han ble seks år. ”Jeg elsker høns”, fortalte han meg og la til at han vil bli bonde.

Med hunden ved siden av seg og høna på armen står Mary Allchurch utenfor hjemmet sitt på landet i Kent. Hun og ektemannen adopterte høns første gang i 2006. De tre de har nå, legger opptil 400 egg i året.

Kanskje du er interessert i ...

Les også