Ugle tar opp kampen mot slange – og vinner

En sulten rottesnok sniker seg lydløst inn i fuglekassen, men uglemor står klar til å forsvare ungene med nebb og klør. Se den utrolige videoen av uglen som går i forsvar.

23. juni 2015 av Stefan Sirucek / National Geographic
> Watch this incredible footage of Dottie the female Texas Barn Owl defending her nest against a snake that attempted to... > > Posted by [Bird Cams](https://www.facebook.com/birdcams) on [8\. maj 2015](https://www.facebook.com/birdcams/videos/10152828707517727/)

Ugle beskytter ungene sine

For å beskytte tre nyklekte unger mot det nattlige besøket fra den uvelkomne slangen, viser tårnruglen Dottie absolutt ingen nåde. Uglen fjerner rett og slett slangen med overveldende makt og morsinstinkt mens dun og kvister flagrer rundt i reirkassen. Legg merke til den vesle ekstra videosnutten øverst til høyre som viser slangen som snor seg inn gjennom hullet i kassen. Og som senere "klofast" eskorteres ut samme vei.

Følg fuglene direkte på Bird Cams

Opptaket i infrarødt fant sted på en ranch i Texas, som en del av prosjektet Bird Cams, som ledes av Charles Eldermire i ornitologisk avdeling ved Cornell universitet. Prosjektet underviser i læren om fugler, der interesserte kan følge hauker, albatrosser, ørner og naturligvis tårnugler i direktesendinger hele døgnet.

”Vi var svært imponert over uglens reaksjon, som ble utført med effektiv presisjon og besluttsomhet”, sier Eldermire til National Geographic.

Tårnugler har bygd reir på og ved ranchen i flere tiår, mens det bare er et par år siden Bird Cams begynte med direktesendinger fra stedet.

Kanskje du er interessert i ...

Les også