Paradisfuglene danser for kjærligheten

For paradisfuglen i Ny-Guinea betyr forførende dansetrinn alt når det motsatte kjønn skal kurtiseres. Fotografen Tim Laman har tatt en rekke fantastiske bilder av disse merkverdige fuglene og deres pussige paringsritualer.

13. januar 2016

Ny-Guineas paradisfugler er enestående og majestetiske små skapninger. De er kjent for sin evne til å tiltrekke seg maker med sine ekstraordinære glansfulle og flotte fjær, som de viser frem i ballettlignende danser.

Det er svært vanskelig å finne dem i regnskogen, men fotograf Tim Laman klarte å fange fantastiske øyeblikk med disse enestående fuglene.

Bak fotografen Tim Laman Tim Laman er naturfotograf og feltbiolog. Han er oppvokst i Japan, der han brukte mye tid i fjellet og på havet.

Hans nysgjerrighet og interesse for livet i regnskogen førte ham til Borneo i 1987. Etter flere år med regnskogforskning og en doktorgrad i biologi ved Harvard begynte han i stedet å fotografere, ettersom han mente at han bedre kunne formidle budskapet om å beskytte og bevare regnskogen via fotografiene sine.

Tim Lamans prosjekt med paradisfuglene er hans mest ambisiøse, og han har forsøkt å dokumentere hele den ekstraordinære fuglefamilien. I løpet av prosjektet har han vært på 12 måneders feltarbeid i Ny-Guinea-regionen i løpet av seks år.

Fakta om Tim Laman

Les mer på: www.timlaman.com

Kanskje du er interessert i ...

Les også