Ville flamingoer er inkarnerte flokkdyr og beveger seg synkront når det er fare på ferde. Her flyr et forskningsfly over dem nær Sisal i Mexico. Det finnes mange store hekkekolonier ved elvemunninger rundt Karibhavet.

Galleri: Den mystiske flamingoen

En flamingo ligner en fugl tegnet av et fantasifullt barnehagebarn. Den har absurd lange bein, knudrete ankler (som ligner knær), en slangeaktig hals og et kjempestort nebb, og den er fargelagt med den flotteste fargeblyanten i esken.

23. oktober 2012

En flamingo ligner en fugl tegnet av et fantasifullt barnehagebarn. Den har absurd lange bein, knudrete ankler (som ligner knær), en slangeaktig hals og et kjempestort nebb, og den er fargelagt med den flotteste fargeblyanten i esken. Foto: Klaus Nigge.

Vordende foreldre bruker nebbene til å skrape sammen en forhøyning av gjørme som reir til eggene. Foreldrene fôrer ungen med kromelk, en eliksir som er rik på fett og protein, som begge foreldrene danner i fordøyelseskanalen og gulper opp.

En rødflamingo løper for å komme på vingene i et grunt område i Ría Lagartos-reservatet. Flamingoer er gode til å fly, både alene og i flokk.

Ungene er bare få uker gamle når foreldrene etterlater dem i en slags barnehage og drar ut for å finne mat. De kommer tilbake på skift og fôrer dem. Et par voksne passer på ungene, men de er likevel et lett bytte for rovdyr som hunder og jaguarer.

Unge flamingoer i Ría Lagartos biosfærereservat i Mexico har blitt vekket før daggry og jaget inn i en innhegning for å bli ringmerket før de drar av gårde. De kan bevege seg flere hundre kilometer i samlet flokk på jakt etter mat.

Disse flamingoene er fotografert på Yucatánhalvøya. De sterke fargestoffene i saltsjøkrepsen, som finnes i store mengder her, gjør fjærene korallfarget.

Kanskje du er interessert i ...

Les også