Angry Birds eksisterer i virkeligheten

Kan fugler bli sinte og gå til angrep?

9. august 2011

Det populære spillet Angry Birds, som man bl.a. kan få på smarttelefoner, har fått en leser til å tenke på om fugler også kan bli sinte i virkeligheten.

Det kan de. Særlig når de må beskytte reirene sine. På bildet ovenfor ser vi en terne på britiske Farne Islands som angriper en fotturist, som den oppfatter som en trussel. Golfspillere i The Great Plains i USA utsettes ofte for sinte blyglenter, som stuper ned mot golferne i sine angrep.

Enda mer vanlig er angrep fra spottefugler. Dyr eller mennesker som kommer for tett innpå reirene til sangspottefuglen, risikerer å bli skikkelig hakket av en aggressiv fuglemor eller -far.

Den sinteste og farligste fuglen er likevel hønsehauken, en rovfugl med skarpe klør som hekker i nordlige tempererte soner i Europa, Asia og Nord-Amerika. Biologer som jobber nær reirene, har på seg vernedrakter for å skjerme seg mot blodige angrep. Det sier litt om hvor aggressiv hønsehauken er, at hunerkongen Attila hadde en figur av en slik fugl som dekorasjon på krigshjelmen sin!

Spør oss:

Har du et spørsmål til NGs eksperter? Send en e-post til: [email protected]. Bare spørsmål som trykkes i bladet, blir besvart og premieres med et flott verdenskart.

Kanskje du er interessert i ...

Les også