Fantastiske fotografier: Mennesket mot dyr

En ny fotokonkurranse setter fokus på den dystre siden av verdens naturreservater. Initiativtakerne håper at bildene kan føre til forandring.

11. desember 2015 av Brian Clark Howard

Problemer i paradis

Noen av verdens beste fotografer har siden mars i år konkurrert om å fange både dystre og vakre øyeblikk mellom mennesker og dyr for å sette fokus på problemene som finnes i verdens mange naturreservater. Nå er vinnerne endelig kåret.

Fotokonkurransen er iverksatt av den meksikanske organisasjonen Por el Planeta, og de vakre fotografiene dekker alt fra havdypene til Afrikas savanner. Du kan se de fantastiske vinnerbildene i galleriet ovenfor.

Fotografier skaper forandring

Over 30 000 bilder ble sendt inn til fotokonkurransen fra knapt 3000 fotografer over hele verden. Og ifølge fotografen bal initiativet, Christina Mittemeier, er hensikten å vise en mørkere side av verdens naturreservater.

"Vi mener at bilder er mer enn bare lys, vakre motiver og perfekte innstillinger. De beste bildene kan også være en drivkraft som kan gi forandringer", sier hun.

For å gi alle muligheten til å delta, ble konkurransen delt inn i kategorier som "profesjonell", "amatør" og "unge". Vinnerne har fått en samlet premiesum på 300 000 dollar.

De overskytende pengene fra fotoutstillingen går til å støtte utviklingen og bevaringen av verdens naturreservater.

Innesperrede dyr gir problemer

Et naturreservat er et beskyttet naturområde, der man kan sikre dyrene rolige levesteder, slik at dyrene får mulighet til å forplante seg, hvile og få nok mat. Umiddelbart er det ingenting som tilsier at dette er noe annet enn en god idé.

Likevel kan det forekomme utfordringer og begrensninger ved å ha dyrene innesperret på et bestemt område. Naturreservater er derfor ikke alltid helt uten problemer, og det er denne virkeligheten bildene forsøker å illustrere.

Kanskje du er interessert i ...

Les også