Video: Edderkopp vinker seg til sex

Den sjarmerende hoppeedderkoppen er på sitt mest erotiske når han vinker med sitt åreformede bein. "Det er den mest fantastiske hoppeedderkoppen jeg noensinne har sett", sier ekspert. Vi er helt enige.

4. mars 2016 av Anna-Dora Maron

Noen av oss tyr til blomster og sukkersøte ord for å få oppmerksomhet fra kvinner, men hoppeedderkoppen Jotus remus bruker en litt annen teknikk for å vinne damenes gunst.

I det som vel best kan beskrives som en runde erotisk gjemsel, gjemmer hannedderkoppen seg for hunnen, og holder henne interessert ved å i ny og ned vinke med sitt åreformede bein.

Eksperter kjenner ikke til noe liknende parringsrituale hos andre edderkopper, og den amerikanske edderkoppforskeren, David Hills, kaller attpåtil den åttebeinte skapningen for "den mest fantastiske hoppeedderkoppen jeg noensinne har sett ."

Den sjarmerende edderkoppen ble for første gang funnet i Australia i 2014 av fotografen, Jurgen Otto, og hoppeedderkoppens fascinerende sjekketriks ble for første gang beskrevet i tidsskriftet Peckhamia i januar 2016.

LES MER: Dyrenes villeste sjekketriks .

Kanskje du er interessert i ...

Les også