Vampyredderkopp funnet i Australia

Mutant er nok den beste betegnelsen på den giftige edderkoppen som nylig kravlet frem fra skjulestedet sitt under en stein i Australias delstat New South Wales.

17. september 2015 av Carrie Arnold

Giftedderkoppen, av arten Atrax sutherlandi og som hører til traktedderkoppene, er ikke ukjent av vitenskapen. Derimot er fargen på det nyfunne eksemplaret uvanlig.

Normalt har arten brun buk og svarte tenner. Denne edderkoppens underside var blodrød, og det samme var en av hoggtennene.

Variasjoner i farge blant edderkopper av samme art er hyppige, men det er første gang at de australske forskerne har kommet over denne blodrøde utgaven av traktedderkoppen.

Mark Wong ved Australian National University i Canberra, som oppdaget edderkoppen, mener at den dramatiske fargen skyldes en genetisk mutasjon.

Giftedderkoppen kan bli opptil fem centimeter lang og tilbringer det meste av livet under bakken, der den lever av det som blir fanget i spindelvevet.

En beslektet art tok livet av flere mennesker hvert år før det ble utviklet en motgift. Til tross for vampyredderkoppens skumle navn er ikke denne arten ansvarlig for spesielt mange dødsfall, siden den holder seg langt unna oss mennesker.

Kanskje du er interessert i ...

Les også