Kjempenett, beskjedent måltid

Flere døgnfluer henger hjelpeløse i Caerostris darwinis nett på dette bildet fra 2008.Darwin-edderkoppens nett er lagd av to forskjellige typer silke, forklarer Ingi Agnarsson.Bæretrådene som fester nettet til grener på tvers av elver eller sjøer og utgjør ”eikene” i nettet, er lagd av en fiskesnørelignende silke. Til spiralen, som fanger byttet, bruker edderkoppen en mer elastisk og klebrig silketype.Når et insekt flyr inn i nettet, henger det fast, og bevegelsene får silketrådene til å vibrere, noe som varsler Caerostris darwini.

22. september 2010

Flere døgnfluer henger hjelpeløse i Caerostris darwinis nett på dette bildet fra 2008.

Darwin-edderkoppens nett er lagd av to forskjellige typer silke, forklarer Ingi Agnarsson.

Bæretrådene som fester nettet til grener på tvers av elver eller sjøer og utgjør ”eikene” i nettet, er lagd av en fiskesnørelignende silke. Til spiralen, som fanger byttet, bruker edderkoppen en mer elastisk og klebrig silketype.

Når et insekt flyr inn i nettet, henger det fast, og bevegelsene får silketrådene til å vibrere, noe som varsler Caerostris darwini.

Edderkoppen kryper deretter bort til det fangede insektet og spinner det inn i en kokong, slik at den kan spise det når den får lyst.

I motsetning til de fleste andre edderkopper pakker Darwin-edderkoppen noen ganger flere insekter inn i den samme kokongen – som en slags matpakke til senere bruk.

Kanskje du er interessert i ...

Les også