Darwin-edderkopphunn

Nesten alle de største nettene fra Caerostris darwini spinnes av hunner som denne edderkoppen, som ble fotografert i 2008, sier Ingi Agnarsson, som har fått støtte av National Geographic Societys komité for forskning og oppdagelse. Unge hanner vever også edderkoppnett, men så snart de blir voksne, slutter de med denne atferden og bruker i stedet all energi til sex.

22. september 2010

Nesten alle de største nettene fra Caerostris darwini spinnes av hunner som denne edderkoppen, som ble fotografert i 2008, sier Ingi Agnarsson, som har fått støtte av National Geographic Societys komité for forskning og oppdagelse.

Unge hanner vever også edderkoppnett, men så snart de blir voksne, slutter de med denne atferden og bruker i stedet all energi til sex.

Et av Caerostris darwinis viktigste forsvarsvåpen er det spraglete, ujevne mønsteret som gir edderkoppen god kamuflasje mot barken på trærne, noe som sammen med Charles Darwin har gitt inspirasjon til dyrets navn. Arten er bare funnet på øya Madagaskar utenfor sørøstkysten av Afrika.

Kanskje du er interessert i ...

Les også